Nyckeln är regelbunden massage

Idag tänkte jag att vi ska prata lite om massage, vad det har för effekter och varför det är bra att gå på massage. Dessutom har jag en tanke att prata lite om hur mycket bättre min kropp mår sedan jag började gå på regelbunden massage i Tvååker. För nyckeln till att uppnå många bra effekter är nämligen regelbunden massage.

Massage är verkligen bra för mig och det är ett av mina favoritmetoder för att avstressa och för att koppla av efter en lång vecka. Det får mig att må så mycket bättre att jag inte kan tänka mig att inte göra det. Dessutom mår min kropp riktigt bra av det.

Jag är glad att min pojkvän också älskar idén om att få massage regelbundet eftersom vi har gjort det till vår grej, att gå på massage tillsammans och vi båda älskar det ännu mer än vad vi älskade enskilda massagesessioner. Om du inte vet varför du borde börja gå på massage regelbundet, låt mig berätta alla anledningar till varför massage har förändrat mitt liv:

För det första hjälper massage dina muskler att återhämta sig snabbare efter träning. Massera områden runt knäskålarna genom att spola bort gifter. Massage hjälper också musklerna att återhämta sig snabbare genom att öka blodcirkulationen till de ställen där du är skadad eller öm.

Massage kan öka flexibiliteten och rörelseomfånget, förbättra styrkan, ge bättre hållning och inriktning, minska spasmer och kramper i musklerna, ge bättre kroppsmedvetenhet vilket innebär att du inte belastar dina trötta eller skadade muskler lika mycket – vilket i slutändan innebär att skador läker snabbare.

Massage kan hjälpa till att förebygga spänningshuvudvärk genom att släppa muskelspänningar som byggs upp i övre delen av ryggen och nacken. Det kan också lindra migrän som orsakas av axelvärk från spända nack- och axelmuskler. Det har även visat sig att massage kan lindra spänningar som orsakas av ögonspänningar.

Detta är bara några av alla anledningar till att jag prioriterar att gå på massage regelbundet, också anledningar till att ni läsare borde gå på massage oftare.