Massagens fördelar

Massage har använts terapeutiskt i tusentals år i många gamla civilisationer – det gamla Kina, Indien och Grekland – för att hålla människor friska och må så bra som möjligt.

Massage påverkar kroppen genom tryck som manipulerar de mjuka vävnaderna (muskler, senor och ligament). Massageterapeuten använder sin kunskap om människans anatomi för att med hjälp av massagetekniker rikta in sig på specifika områden i kroppen. Dessa tekniker manipulerar viktiga strukturer i mjukvävnaden, t.ex. muskler och bindväv i hela kroppen, genom att antingen direkt tillämpa kraft eller indirekt lägga till hävstångseffekter för attmassageteknikerna genom att använda större muskelgrupper.

Fördelarna med massage är både psykologiska och fysiska; det fungerar på kroppen lika bra som alla andra behandlingar och ger dig en helhetsupplevelse av hälsa och välbefinnande. Nedan följer en lista med tre fördelar som massage ger, vilket kan förklara varför massage har använts terapeutiskt i århundraden.

Det släpper spänningar och smärta i musklerna – Naturligtvis kan massage hjälpa till att avlägsna spänningar och smärta i musklerna, men massage hjälper också till att slappna av dem. Med denna avslappnande känsla kommer en djup känsla av avkoppling som naturligt lättar på spänningar och skapar en känsla av övergripande avslappning som också fyller på kroppens energinivåer! Eftersom massage manipulerar mjuka muskler kan det också hjälpa oss att bli mer flexibla och rörliga.

Det ökar blodcirkulationen – Även om du kanske inte tänker på blodcirkulationen dagligen är den lika viktig som vatten och luft! Blodet transporterar syre, näringsämnen och hormoner över hela kroppen så att cellerna kan leva och musklerna kan få näring. När massage ökar blodcirkulationen får svullna delar av kroppen (t.ex. benen), mer syresatt blod än vad de skulle få om massage inte utfördes på dem. Denna ökning av blodflödet ger upphov till ännu fler fördelar, bland annat att sår läker snabbare, vilket gör att vi känner oss friskare.

Massage avslappnar nervsystemet! Nervsystemet kontrollerar allt i din kropp, inklusive andningsfrekvensen, hastigheten på ditt hjärtslag och avslappningsreaktionen. Genom att slappna av nervsystemet känner man sig lugnare, mindre stressade och mer alerta. När massage slappnar av nervsystemet kan vi också lättare somna!