Visst är det härligt med massage?

Jag är inte läkare. Jag ger inga medicinska råd. Men idag kommer jag skriva ett inlägg som riktar sig lite mer till er som är intresserade av en välgörande massage på Tjörn.

Jag vet att en del läkare drar sig för att prata om massage, men massage kan vara bra för vår hälsa och vårt välbefinnande. Massage är en del av beröringsterapin som erbjuds för olika syften, inte bara för avkoppling eller skötsel. Massage har sagts hjälpa till med många olika sjukdomar, bland annat sömnlöshet, ångest, depression, migrän, huvudvärk och kroniskt smärtsyndrom, liksom febernedsättning och blodtrycksreglering. Människor som har fått massage rapporterar faktiskt att de känner sig mer energiska efter en behandling. Massagebehandlingsplaner varierar från så lite som en timme till flera timmar beroende på vad du vill ha av din massageterapeut eller massagebehandlare.

Massage är också bra för att hjälpa gravida kvinnor att förbereda sina kroppar för den hårda förlossningen. Massage kan användas tillsammans med andra typer av behandling, t.ex. akupunktur eller kiropraktik. Massage har kopplats samman med att minska stress och ångest, samtidigt som den främjar avslappning och en känsla av välbefinnande. Massage är också ett effektivt sätt att hantera smärta i samband med akuta skador, kroniska sjukdomar eller cancerbehandlingar. Massage kan bidra till att minska smärta, öka rörelseomfånget och förbättra sömnmönstret för personer som har begränsad rörlighet eller lider av sömnlöshet på grund av smärta på natten. Massage är inte heller bara för människor, utan används även för att behandla djur!

Massageterapi sägs också vara ganska säkert om utövaren i fråga har fått rätt utbildning inom det område som de väljer att specialisera sig på. Massageterapeuter har ett ansvar gentemot sina klienter att se till att de har utbildats i alla grunderna för massage, så att de vet när och var de ska hänvisa någon för vidare behandling om det behövs.